Stockholms Scoutskeppslag

Stockholms Scoutskeppslag

Skeppslagsmöte

Härmed kallas ni till Stockholms Scoutskeppslags ordinarie skeppslagsmöte på Scoutkansliet, Fridhemsgatan 8, tisdagen 4 april 2023

Deltagare: Varje medlemskår och distrikt har rätt till tre röstberättigade deltagare men alla är välkomna att delta, ju fler vi blir desto trevligare är det. Om man inte vill äta smörgåstårta och dricka kaffe med oss så kan man delta digitalt

Läs mer om Ordinarie Skeppslagsmöte

Sjöscoutdagen 2023

Sjöscoutdagen är en tävling för sjöscouter i upptäckar- och äventyrarålder i mars-april varje år.

Resultatlistor finns här

Vindalsöbokningar

Vindalsö bokas hos Åsa Neumann asa.neumann#bahnhof.se eller tel 073 993 29 20. Nycklar hämtas hos Scouternas kansli i Örnsberg, se deras öppettider på scouterna.se.

Bokning kan göras tidigast 2 kalenderår i förväg från och med 1 sep. Det innebär att man nu kan boka tider 2024, och att bokningar för 2025 öppnas 2023-09-01.
Scoutkårer har förtur till sommarlägerveckor till och med sista januari lägeråret. Därefter öppnas bokningarna för övriga.

{vy}

Arbetshelger på Vindalsö

Välkomna till arbetshelgerna 2023 på Vindalsö:

Vårens arbetshelger är och 21-23 april och 5-7 maj
Höstens arbetshelger är 6-8 oktober och 13-15 oktober

Vi åker ut på fredagskvällen från Stavsnäs och hem på söndag em. Du står för resan till och från Stavsnäs, Vindalsögruppen för båtresan, mat, husrum och bastu.

Alla kårer som ska ha läger i sommar skall komma med minst 2 deltagare. Man betalar en deposition på 4.500 kr i januari lägeråret som man får tillbaka efter genomförd arbetshelg. Om man därutöver vill delta med ett Utmanarlag 5 pers + ledare får kåren/laget 2.500 kr till kassan. Det kan man göra även om kåren inte har läger under året.

Även övriga är naturligtvis välkomna till en skön helg i skärgården = passa på att "reka" om ni vill ha läger på Vindalsö. Mer info under Arbetshelger.